Hvorfor er det så viktig?

Postet av Adam og Eva Bislett den 26. Aug 2016

( Bilde lånt fra GHD)Varmebeskyttende - hvorfor må du?

Du har sikkert hørt at du må bruke varmebeskyttende produkter i håret hvis du skal føne eller style håret ditt med rette- eller krølletang. Men hvorfor er det det viktig?


Ved hyppig bruk av varmeverktøy som rette-/krølltenger eller fønere,vil håret bli mer skadet fordi sterk varme er med på å bryte ned strukturen i håret. Jo høyere temperatur du bruker på rette-/krølltangen eller føneren, jo mer skadelig er det.Slik fungerer varmebeskyttende produkter


Et varmebeskyttende produkt inneholder ulike styling-polymerer som skaper en beskyttende hinne på hårstrået. Disse styling-polymene fungere på samme måte som f.eks en skjellakk som man bruker på neglene. En skjellakk er et naturlig polymeremateriell som beskytter og gjør neglene dine sterkere.

Om du bruker sterk varme på rette-/krølltangen eller fønere din, vil den beskyttende hinnen på hårstrået ditt bli mer utsatt og ikke lenger gi en optimal beskyttelse. Bruker du da en styler som avgir 170 grader fremfor en styler som avgir 230 grader, vil den varmebeskyttende hinnen holde lengre under stylingen. Vi anbefaler derfor, om du kan stille inn gradene på verktøyet du bruker, å holde en temperatur på mellom 170-200 grader.


Hvor høyt et varmebeskyttende produkt beskytter kan variere fra merke til merke, men det beste er å holde styleren på den laveste temperaturen som gir det resultatet du ønsker.


Ulemper ved å ikke bruke varmebeskyttere:

- Håret mister glansen
- Hårfargen falmer
- Håret blir tørt og livløst


Fordeler med varmebeskyttere:
- Noen produkter er også anti-frizz, slik at du slipper masse små-hår som stikker opp.
- Håret blir mykt og glansfullt.
- Et varmebeskyttende produkt holder fuktigheten ute av håret slik at frisyren din sitter lenger og slipper frizz om nevnt tidligere.
- Håret blir mykt og glansfullt.
- Nyfarget hår holder lengre på fargeintensiteten og glansen i fargen.Men hvordan velger du riktig varmebeskyttende?

Det finnes mange forskjellige varianter av varmebeskyttende du kan velge. Blant annet kan du velge varmebeskyttende krem som påføres i vått hår. Krem anbefales ikke på et tynt/fint hår da det tynger litt, så da bør du velge en varmebeskyttende spray. Her finnes det både våt og tørr spray. Spray kan påføres i håndkle tørt eller tørt hår. Noen varianter av spray gir også godt hold, mens andre gjør bare håret mykt. Du velger det som passer ditt hår best og etter hva slags styling du ønsker.Har du et varmebeskyttende produkt hjemme? Vet ikke?

Det du kan prøve, hvis du er i tvil, er å ta frem føneren og føn på hånden. Det blir varmt, ikke sant? (en føner kan ha en grad på mellom 50-80 grader.)
Neste steg er å påføre produktet på hånden og føn på hånden på nytt.
Merker du noen forskjell? Eller er det fortsatt varmt?Hvis du fortsatt er i tvil, eller hvis du helt enkelt trenger et nytt produkt til håret - så kom innom vår salong så er vi hjelper vi deg mer enn gjerne!

Du finner oss i Wilhelms gate 1, 0168 Oslo.


Varmt velkommen!


// Sofie, Junior 2 //


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.