Sara Mällo

Sara Mällo

Frisør

Skolehalvåret, oppsummert

Postet av Sara Mällo den 14. Mai 2017

HEI IGJEN!

Nå er det lenge siden jeg har blogget. Sist gang var vel rett etter jeg hadde fått utplasseringsplass #1, om jeg ikke husker helt feil. Nå er jeg på'n igjen. Klokka tre på natta, typisk Sara.

Mye har skjedd siden sist. Jeg har fått utplasseringsplass #2 (fem nye uker på Bislett, yaaay!!), vi har hatt kundeperiode og vi har knota oss gjennom eksamen. Nå har jeg hatt siste skoledag, og skal i praksis igjen. Etter det venter læretiden. Jeg skal tilbake til Bislett i praksisperioden, noe jeg er sjeleglad for. På Bislett finner man en helt fantastisk gjeng med mennesker som gjør at man gleder seg til å gå på jobb og gjøre det lille ekstra hver dag. Jeg gleder meg sånn!


Dette skolehalvåret har bare sust forbi så fort at jeg ikke helt vet hva jeg skal si. Det er så mange mennesker jeg har blitt så glad i, og jeg sitter med en følelse av at dette bare er begynnelsen. For fem måneder siden visste jeg ikke hvordan jeg skulle holde en føner eller saks, og nå har jeg hatt eksamen der jeg klippet, farget, fønet og sminket modellen min på seks timer. Jeg husker fortsatt hvordan jeg gråt meg gjennom klippetester på dukker, hvor stolt jeg var av min første perfekte inndeling og hvor skummelt jeg synes det var å skulle klippe og jobbe med et ekte menneske for første gang.

Warning, cliché ahead; Tiden går så ufattelig fort. Jeg er så stolt av meg selv og mine fantastisk flinke medelver for at vi har kommet så langt som vi har. Jeg er evig takknemlig for at jeg har fått muligheten til å bli kjent med så mange gode mennesker, som jeg har fått tilbringe hver dag med i nesten fem måneder. Snufs.Eksamensoppgaven. Vi tolket "the bob".


Andre gangen jeg la foliestriper med korrigering.


Fine klassen!


Hele meningen med dette blogginnlegget var egentlig at jeg skulle gi en liten smakebit av skolen til dere som kunne tenke dere å bli frisører, og dele noen av mine erfaringer som student. Her har jeg laget en liten smørbrødliste på hva du kan forvente av skolen, og hva skolen forventer av deg. Here we go;

1. På Adam og Eva skolen lærer du ufattelig mye på kort tid. Du kan forvente å lære noe nytt hver eneste dag, og komme litt nærmere frisørdrømmen hver dag. Det skolen forventer er at du er fokusert, ellers lærer du heller lite.

2. Du kan forvente mange gode, og ikke minst forskjellige lærere. Forskjellige, som i forskjellige personligheter. Dette er noe jeg har hatt godt utnytte av da det hender jeg har litt tungt for det. Du veit, må ha ting inn med teskje. Det hender man har litt problemer med å forstå en ting som én lærer forklarer deg, men så kommer det en annen lærer som forklarer det på en litt annen måte. Da blir det plutselig like klart som dagen er lang, og man skjønner ikke hvordan man ikke kunne forstå det i første omgang. En veldig god ting, med andre ord.

3. Du må ha viljestyrke og være sikker på hvilken vei du skal. Frisøryrket er tøft, men veldig spennende.

4. Skolen gir deg en gyllen mulighet til å klatre. Du kan enten bli tatt opp som lærling i Adam og Eva, eller du kan søke deg en egen praksis/lærlingplass. Skolen hjelper deg å ta i bruk alle hjelpemidler du har for å nå målet du ønsker.

5. Skolen er en kjempefin plass for å dyrke seg selv som person og frisør. Du merker fort hva slags utfordringer du har og hva du bør jobbe med, og hvilke fordeler du har av natur. Jeg personlig, er altfor dårlig til å disponere tiden min og å jobbe jevnt, men jeg har derimot en fordel ved at jeg er glad i mennesker og er serviceminded.

6. Du lærer fort å ta ansvar for egen læring. Du må selv være frempå, og ikke være redd for å spørre om hjelp dersom det er noe du ikke forstår.

7. Du lærer at det viktigste du gjør er nettopp det. Å lære. Det kan fort bli mye fokus på karakterer klasseelevene imellom, men da er det viktig å huske på hva du selv har lært. Feilene du gjør, gjør deg bedre.


Xoxo


Instagram: Makeuplouu/Raspberrjizz


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Powered by: Bloc