Sara Mällo

Sara Mällo

Frisør

Fred og ingen fare... Og nakkemaskinen

Postet av Sara Mällo den 23. Feb 2017

Heisann folkens! I dag tror jeg kanskje jeg har hatt den beste dagen på skolen hittil. Til tross for at jeg var kjempenervøs for å ha menneskelig modell for første gang på skolen gikk dagen veldig bra!
Jeg har klippet hår på mennesker før, så hvorfor nervøs? Fordi jeg hadde utelatt et par detaljer til modellen min, som for eksempel at idag var den første gangen jeg klippet skjegg og den andre gangen jeg holdt i en nakkemaskin. Første gang med maskin var igår..


Hvem sier man ikke kan få i både pose og sekk? På kryss og tvers med måne og krans. (Syntes selv at dette var rasende morsomt)


Jeg var kjemperedd for å bruke nakkemaskinen på folk for første gang. Lugger det? Kommer jeg til å skjære modellen min?

Men både klipp av hår, skjegg og arbeid med maskin gikk fint idag! Med litt veiledning fra Anne tør jeg nesten påstå at jeg fikk litt dreisen på det.

Som jeg skrev i blogginnlegget på tirsdag så syns jeg det er veldig morsomt å klippe herrefrisyrer. Jeg har storkost meg i dag og fått skravlet masse med modellen min, samtidig som jeg har fått utfordret meg selv litt ved å måtte stå på egne ben og stole på min egen kunnskap.

Det rareste med å klippe mennesker når man er vant med å klippe dukke er å måtte ta hensyn. Jeg har hatt dukke nå i x antall uker på skolen som jeg har røsket og revet i, skoldet med glovarmt vann og full guffe på hårføneren og dytta rundt i de mest fantastiske vinkler for å gjøre det enkelt for meg selv. Plutselig blir man livredd for å klippe et stort tjafs med hår, ta et øre eller å brenne bort et par hårsekker. Selv om det er ganske usannsynlig at det skjer, så er det tanker som går rundt i hodet mitt mens jeg klipper mennesker. Men fysøren så morsomt det er å klippe folk fremfor dukke!Litt rusk, men ellers er jeg fornøyd med graderingen.


Modellen min er nevøen til bestefaren min. Bestefaren min har nøyaktig denne frisyren jeg klippet idag . Jeg må ærlig talt si jeg sleit litt med å holde maska når klippen var ferdig og modellen plutselig lignet bestefaren min, men han tok det med et smil. Jeg tror ikke alle ville vært like fornøyd om frisøren deres sto og lo fordi de minnet om bestefaren deres, shame on me.

Jeg fikk levert oppgaven i tide, og sammenlagt karakter på skjegg og hår ble 5-. MEGET FORNØYD!

Etter læreren hadde rettet klippen min ble jeg og modellen enige om å fikse litt på bestefarsveisen. Istedenfor å ha en gradering på sidene i ytre område klippet jeg like lengder, slik han vanligvis har for å få en litt rundere form langs sidene.Anne kom bort mens jeg holdt på med like lengder, og spurte om hun skulle hjelpe meg litt. Jeg tror jeg bare sto der som et spørsmålstegn, og før jeg visste ordet av det gjorde hun noe fancy greier med nakkemaskinen. Det tok bokstavelig talt 12 sekunder fra hun tok opp maskinen og kammen, svosj svosj, til hun hadde klippet like lengder på den ene siden. WOW. Og så sier hun "dette får ikke du prøve". Jeg tror jeg svarte noe sånt som "neeei, det var jo så kult jeg vil prøve", men inni meg tenkte jeg bare "phew, godt du sa det for dette er langt over min kompetanse". Men det hadde vært litt gøy å prøve, det skal jeg innrømme!

På toget hjem så jeg en ung mann som smilte til mobilen sin. Var det melding fra kjæresten, en morsom meme eller snikbilde på snapchat? I'll never know, men koselig var det nå uansett.


Jeg håper alle har hatt en like fantastisk dag som jeg har hatt! Og om ikke, så kommer det en dag i morgen også <3

Instagram: Makeuplouu/Raspberrjizz0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Powered by: Bloc