Skolehalvåret, oppsummert

Postet av Sara Mällo den 14. Mai 2017

HEI IGJEN!

Nå er det lenge siden jeg har blogget. Sist gang var vel rett etter jeg hadde fått utplasseringsplass #1, om jeg ikke husker helt feil. Nå er jeg på'n igjen. Klokka tre på natta, typisk Sara.

Mye har skjedd siden sist. Jeg har fått utplasseringsplass #2 (fem nye uker på Bislett, yaaay!!), vi har hatt kundeperiode og vi har knota oss gjennom eksamen. Nå har jeg hatt siste skoledag, og skal i praksis igjen. Etter det venter læretiden. Jeg skal tilbake til Bislett i praksisperioden, noe jeg er sjeleglad for. På Bislett finner man en helt fantastisk gjeng med mennesker som gjør at man gleder seg til å gå på jobb og gjøre det lille ekstra hver dag. Jeg gleder meg sånn!


Dette skolehalvåret har bare sust forbi så fort at jeg ikke helt vet hva jeg skal si. Det er så mange mennesker jeg har blitt så glad i, og jeg sitter med en følelse av at dette bare er begynnelsen. For fem måneder siden visste jeg ikke hvordan jeg skulle holde en føner eller saks, og nå har jeg hatt eksamen der jeg klippet, farget, fønet og sminket modellen min på seks timer. Jeg husker fortsatt hvordan jeg gråt meg gjennom klippetester på dukker, hvor stolt jeg var av min første perfekte inndeling og hvor skummelt jeg synes det var å skulle klippe og jobbe med et ekte menneske for første gang.

Warning, cliché ahead; Tiden går så ufattelig fort. Jeg er så stolt av meg selv og mine fantastisk flinke medelver for at vi har kommet så langt som vi har. Jeg er evig takknemlig for at jeg har fått muligheten til å bli kjent med så mange gode mennesker, som jeg har fått tilbringe hver dag med i nesten fem måneder. Snufs.Eksamensoppgaven. Vi tolket "the bob".


Andre gangen jeg la foliestriper med korrigering.


Fine klassen!


Hele meningen med dette blogginnlegget var egentlig at jeg skulle gi en liten smakebit av skolen til dere som kunne tenke dere å bli frisører, og dele noen av mine erfaringer som student. Her har jeg laget en liten smørbrødliste på hva du kan forvente av skolen, og hva skolen forventer av deg. Here we go;

1. På Adam og Eva skolen lærer du ufattelig mye på kort tid. Du kan forvente å lære noe nytt hver eneste dag, og komme litt nærmere frisørdrømmen hver dag. Det skolen forventer er at du er fokusert, ellers lærer du heller lite.

2. Du kan forvente mange gode, og ikke minst forskjellige lærere. Forskjellige, som i forskjellige personligheter. Dette er noe jeg har hatt godt utnytte av da det hender jeg har litt tungt for det. Du veit, må ha ting inn med teskje. Det hender man har litt problemer med å forstå en ting som én lærer forklarer deg, men så kommer det en annen lærer som forklarer det på en litt annen måte. Da blir det plutselig like klart som dagen er lang, og man skjønner ikke hvordan man ikke kunne forstå det i første omgang. En veldig god ting, med andre ord.

3. Du må ha viljestyrke og være sikker på hvilken vei du skal. Frisøryrket er tøft, men veldig spennende.

4. Skolen gir deg en gyllen mulighet til å klatre. Du kan enten bli tatt opp som lærling i Adam og Eva, eller du kan søke deg en egen praksis/lærlingplass. Skolen hjelper deg å ta i bruk alle hjelpemidler du har for å nå målet du ønsker.

5. Skolen er en kjempefin plass for å dyrke seg selv som person og frisør. Du merker fort hva slags utfordringer du har og hva du bør jobbe med, og hvilke fordeler du har av natur. Jeg personlig, er altfor dårlig til å disponere tiden min og å jobbe jevnt, men jeg har derimot en fordel ved at jeg er glad i mennesker og er serviceminded.

6. Du lærer fort å ta ansvar for egen læring. Du må selv være frempå, og ikke være redd for å spørre om hjelp dersom det er noe du ikke forstår.

7. Du lærer at det viktigste du gjør er nettopp det. Å lære. Det kan fort bli mye fokus på karakterer klasseelevene imellom, men da er det viktig å huske på hva du selv har lært. Feilene du gjør, gjør deg bedre.


Xoxo


Instagram: Makeuplouu/RaspberrjizzUtplassering på Bislett!

Postet av Sara Mällo den 21. Mar 2017

YAAAY! Jeg ble hoppende glad når jeg fikk vite at jeg hadde fått utplasseringsplass på Adam og Eva Bislett, og det hadde jeg all grunn til. mye koselige folk på en og samme plass!

Chris(tina) og Maria, to av lærerne mine fra skolen jobber på Bislett. Chris er daglig leder og Maria er faglig leder. Begge er proppfulle av kunnskap og godt humør, noe som gjør at jeg gleder meg til fortsettelsen på disse to ukene.

De andre som jobbet i salongen virket også kjempekoselige, og jeg føler at jeg og Tanya ble veldig godt tatt imot. Vi fikk til og med lapp på kjøkkenet som ønsket oss velkommen! Vi fikk være med og observere, prøve oss litt på daglige oppgaver og vi fikk være med på gjennomgang av produkter med L'oréal. Morsomt!


Jeg er vanligvis en veldig utadvendt person, men i dag tok jeg meg selv i å nesten være litt sjenert. I dag fikk jeg erfare at det å jobbe i salong er ganske annerledes fra å jobbe i butikk. Selvfølgelig skal man ha kundeservicen på plass, men man har mye mer kontakt med ansatte i en salong enn det man har i butikk. Veldig, veldig koselig, men litt uvant.


For å kaste oss selv litt tilbake i tid; Forrige fredag hadde vi klipp, kjemisk behandling og føhn på modell. Altså, tverrfaglig prøve. Vi hadde fra kl. 0800 til klokken 1400, seks timer. Litt før klokken 12 husker jeg at jeg sa til Christine; "nå ble jeg så glad fordi jeg så hvor mye tid jeg hadde igjen!".
Da var jeg nesten ferdig med klippen, og skulle til å gå på farge. Tok livet helt med ro. Når klokken slo 1330 hadde jeg fått i all hårfargen. Med 35 minutters virketid og føhn på lista hadde jeg altså ikke så god tid som jeg kanskje trodde, og jeg rakk ikke å fullføre oppgaven.
Men det er lærdom, og jeg vet jeg nå at jeg må jobbe mer med tempoet mitt. Så den prøven har jeg lagt bak meg, og tar med meg ny kunnskap videre.

I går hadde vi åpen dag på skolen, noe som var kjempegøy! Jeg fikk vist frem skolen til mamma og en kollega + fadderen min. Jeg fikk også øvd på hodebunnsmassasje, legge farge på bryn og vipper og fikk erfare at jeg ikke er så god til å flette hår som det jeg selv tror. Så det ble en enkel styling på denne kunden, hehe.

Nå skal jeg legge meg slik at jeg er opplagt og uthvilt til en ny dag i salong i morgen! Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med de ansatte, og å få vist litt mer av meg selv :)
Et mindre spennende blogginnlegg

Postet av Sara Mällo den 14. Mar 2017

Det er lite med bilder i dag. Lite å fortelle også, for den sakens skyld. Jeg fikk 4- på farge av modell, noe jeg er fornøyd med. I går fikk vi style hverandre, og jeg fikk gleden av å krølle Veronica! I dag hadde vi prøve, og den følte jeg egentlig gikk bra. Kan ha noe med at jeg hadde alle hjelpemidler tilgjengelig.


Grunnen til at jeg ikke tar særlig mye bilder er fordi jeg ikke har mobilen på meg i klassen. Like ever. Jeg glemmer å gå til skapet for å hente den, og hvis jeg først henter den så er det for meg en prosess å spørre om å få lov å gå og hente den, for så å forsikre læreren 100% om at jeg legger den tilbake med én gang. Men det skal jeg prøve å bli bedre på!

Bilde lånt fra en video Adamogevaskoleogakademi (på IG) la ut, siden jeg er så sløv selv.


Jeg har egentlig ikke mer å fortelle, men jeg kommer tilbake på torsdag! Ha en fin tirsdag videre :)


Instagram: Makeuplouu/RaspberrjizzRebellen

Postet av Sara Mällo den 9. Mar 2017

Jeg gråter mye. Ikke nødvendigvis for at jeg er lei meg, det kan like så godt være fordi jeg er frustrert eller glad. Jeg blir veldig sjeldent ordentlig sint, så da hender det at det triller et par tårer isteden. Og det har jeg lært at er helt okey, så lenge man kommer seg relativt fort på beina igjen og skjønner at ferdiggrini er ferdiggrini. Men det er absolutt noe jeg må jobbe med.

Vi farget hverandre tirsdag og onsdag, og idag hadde vi modell til farge! Det er veldig morsomt å jobbe med farge, spesielt når resultatet blir greit.


Her er noen bilder fra tirsdagen da jeg farget Silje i klassen;


Silje ville bli litt lysere, få en litt jevnere overall look og (egentlig) få en litt kaldere farge. Fargen ble ikke så kald som vi håpet, men hun ble nå ihvertfall lysere. (Se på søte Caroline og Sunniva i bakgrunnen av bildet)

Det var nervepirrende å begynne med bleking etter å bare ha jobbet litt med farge på dukke, men jeg ville ikke vært foruten den erfaringen. Det er mulig klassekameratene mine kunne klart seg fint uten, fordi jeg en stresset Sara er ikke alltid en god Sara. Spesielt ikke når jeg ikke er helt sikker på hva jeg selv driver med.
Over blekingen la vi tre korrigerende farger fra rot til spiss, og jeg syns resultatet ble ganske jevnt om jeg får si det selv. Jeg fikk veldig god hjelp av lærerne Hege og Sunniva med å blande disse fargene.
Dere som ikke går på frisørskolen selv som leser dette, det er ganske imponerende å høre lærerne diskutere farger altså. "Litt Vv her, men hva tenker du om P og B i lengder?" (Ikke direkte sitat, jeg klarte faktisk ikke å henge med på fargen de diskuterte). Men SÅ mye kunnskap, æ e imponert.

Jeg ble ferdig bare et par minutter før klokken slo 16 og vi skulle dra hjem, og fikk karakteren 4+.


På onsdag var det Silje sin tur til å farge meg, og DET var moro! For det første så er Silje suuuuperflink, og for det andre ble sluttresultatet helt smashing. Jeg har aldri følt meg freshere på huet.


Det er liksom ikke før man er hos frisøren og får seg en ordentlig touch up man skjønner hvor fæl man var på huet før. Ina og jeg ble enige om at det så ut som en fugl hadde kost seg på krona mi før Silje satt i gang.


Her er det helt tydelig at en måke (eller annet fjærkre) har funnet seg til rette.I dag hadde jeg som sagt modell, noe som i utgangspunktet var spennende. Modellen ville ha kirsebærrødt hår med dybde. Nada problemada tenkte jeg, og la en slagplan. Planen var ikke så verst, men jeg tok for lite hensyn til utgangspunktet, varm og kald sone og hårkvaliteten til modellen. Resultatet etter første farge var at røttene var HOT PINK/RED mens resten av håret ikke hadde tatt til seg farge i det heletatt. Ups.

Det var på tide med krisemaksimering og et aldri så lite hysterisk anfall. Jeg titta på klokka som sa 1230. Én time igjen, trodde jeg. Jeg tenkte dette var som alle andre tester, med tid frem til 1330, for så å trekke unna modellen.
I full fart (og med et adrenalinnivå jeg ikke har kjent makan til) kastet jeg sammen en mørk, varm brun farge som jeg kunne legge i røttene til modellen slik at hun slapp å gå ut av skolen med noe som lignet en rød ettervekst. Dette er da ikke lov uten å ha forhørt seg med lærer først. Noe som egentlig er veldig logisk. Men ikke for meg der og da.

I frykt for å høres ut som jeg unnskylder min egen handling, så skal det sies at det kanskje var på høy tid at jeg gjorde noe som ikke var heeelt innafor. Så rebelsk har jeg ikke følt meg siden jeg var 15 år og forbanna på verden.
Fra spøk til alvor, ikke gjør samme feil som meg folkens!


Jeg blogger mye om Anne (og jeg vet at hun syns det er koselig), og det tror jeg er fordi hun er læreren min på torsdager. Det er gjerne da jeg oppsummerer uka mi her på bloggen, og gjerne da jeg har tester og litt større prøvelser. Så det blir en liten shoutout i dag også.
Jeg fikk en liten peptalk av Anne, og hjelp til å blande en ny farge til lengdene til modellen min. Og fargen ble fin den altså, men ganske langt fra ønsket resultat.


Modellen var fornøyd selv, og det er det viktigste for meg. Jeg tror jeg var på et punkt der jeg sa "nå blåser jeg i karakteren min så lenge modellen min slipper å skamme seg på veien hjem" til Anne idag. Uff, jeg kjenner det litt på samvittigheten nå.

MEN det endte godt, og jeg kom ut av det med masse ny kunnskap. Jeg vet også nå hva jeg kan jobbe mer med for å bli en bedre utgave av meg selv under stress!


Jeg håper alle har hatt en super uke, og at dere nyter helgen!


Instagram: Makeuplouu/RaspberrjizzThe good, the bad and some funfacts

Postet av Sara Mällo den 2. Mar 2017

Aloha folkens!

Nå er det sikkert 50% som lurer på hvorfor tittelen min er "The good, the bad and some funfacts", mens de resterende 50% rister på hodet over min mindre kreative referanse til en over gjennomsnittet kjent italiensk westernfilm fra 1966. Jeg holder med sistnevnte, og rister litt på huet jeg også.

Jeg har nettopp trykket i meg 12 nuggets(!!!) med ketchup, så nå ligger jeg rett ut med beina høyt på sengekanten og pcen stablet strategisk oppå beina igjen.


THE GOOD: Vi har begynt med fargeteori på skolen, og det er veldig morsomt! Jeg har jo blått hår selv, så jeg syns dette med farger er kjempegøy. Det at man kan skreddersy en farge helt fra bunnen er egentlig ganske kult, ihvertfall med tanke på at jeg trodde det bare var å blande fargecreme/pulver sammen med noe guff og på magisk vis oppnå riktig farge. Men så enkelt er det ikke, og det liker vi! Jeg og Silje i klassen skal farge hverandre, så silje har fått utfordringen å blande sammen en dyp blå farge til meg. Jeg gleder meg!


THE BAD:Jeg har jo lovt meg selv (og dere) at jeg skal blogge tirsdag og torsdag hver uke. Denne uka blogget jeg ikke på tirsdag, ettersom jeg dro hjem fra skolen på mandag og ble hjemme på tirsdag. Jeg var syk fra torsdag forrige uke, og til slutt måtte jeg bare høre på kroppen min. Derfor "the bad". Jeg hadde et mål om å ha 0 fravær på skolen, så der føler jeg at jeg til en viss grad har skuffet meg selv. Men sånn er det, og det nytter ikke å furte over det. Life goes on!


FUNFACTS:

Disse funfactspostene er de morsomste jeg vet om. Jeg får en anledning til å skrive så mye jeg vil om meg selv, og dere kan velge om dere gidder å lese eller ikke. Win win, right?

1. Jeg har hatt alle hårfarger. ALLE. Hele fargesirkelen. Noen farger var mer planlagt enn andre. Jeg legger ved et par bilder lenger ned i innlegget.

2. Jeg googler helt merkelige ting av nysgjerrighet. Siste søket var "bananflue levetid". Fant ikke ut av levetiden, men fant ut at de har kort reproduksjonstid, er fra 1-6mm og har svart rumpestump.

3. Jeg er vegetarianer, men er absolutt ikke sunn. Veggisnuggetsene på coop er prima.

4. Jeg er veldig glad i musikk og har spilt gitar siden jeg var 13.

5. I skibakken står jeg på brett.

6. Jeg har sær musikksmak. I det ene øyeblikket hører jeg på Lootpack, så kanskje jeg setter på litt FFDP og plutselig finner du meg syngene på "Under the sea". Vanligvis hører jeg på listepop med innslag av TroyBoi, Flux Pavilion og Janove. Min største guilty pleasure er folkemetal.

7. Jeg er egentlig ganske nerd av meg! Jeg spiller Hearthstone (strategisk kortspill, "spinoff"spill av WoW), Call of Duty, Halo og gamle Gameboy spill på emulator. Jeg elsker også Doctor Who, beste serien som finnes. (+ det faktum at jeg googler bananfluer for moro skyld).

8. Jeg gikk på kampsporten judo i 8 år og fikk blått belte.

9. Jeg har gått på dansing, men kan ikke danse for fem flate øre. Jeg gikk i speideren en gang i tiden, men alt jeg husker fra det var at jeg var livredd på vei opp en fjellvegg (som sikkert ikke var så bratt som jeg husker den).

10. Jeg har aldri brukket noe, kun forstuet.


Nå har jeg som sagt blått hår, noe jeg har hatt før også. Grønt, rosa og oransjt hår har jeg også hatt. Det oransje var et uhell, vel å merke.
Jeg har ikke bilder av alle hårfargene mine, men her er noen;SELFIES for alle penga!


Instagram: Makeuplouu/Raspberrjizz