OKTOBER - ROSA MÅNED

Postet av Adam og Eva Bislett den 17. Okt 2015

Oktober er rosa måned, - og nei, jeg vil ikke at du skal tenke 'Rosablogger', men Rosa Sløyfe! Det er en måned med viktig fokus, nemlig BRYSTKREFT.


Som frisør har vi også kunder som har hatt kreft eller har fått/får kreft, og kunder som er friskmeldte av kreften - heldigvis! Behandlingsmetoder er som kjent cellegift og stråling, og medfører hårtap i større eller mindre grad. Det er en tøff behandling for kroppen, men jeg tror den også er veldig tøff for det mentale - med bivirkninger som er skikkelig dritt! I en slik periode er det viktig å ha sterke personer rundt seg, som heier på deg og holder deg oppe, men som heller ikke er redd for å faktisk spørre hvordan du har det. Det er lett å forbanne cellegiften, noe jeg lett kan forstå når man ser bivirkningene den har. Jeg har en kunde som er friskmeldt fra kreft, men som poengterte noe jeg tror er en viktig tanke oppi det hele - cellegiften er faktisk din venn, en venn som kan redde livet ditt!


Som sagt er det å miste håret en av bivirkningene ved cellegift, noe som er et stort tap for veldig mange. Jeg har barbert hodet på en kunde som fikk kreft på vårparten, det var en tøff opplevelse for oss begge! Håret er jo endel av identiteten vår og for noen sterkere enn andre....., men det kommer jo tilbake. Ja, for de fleste gjør det det, men ikke alle.

Tilbake til min friskmeldte kunde - en fantastisk 60 åring, en dame med tæl, meninger og humor. En tøff dame på flere måter! Hun fikk håret tilbake, bare ikke over alt. Hun har humor på det, hvor hårfestet i panna starter midt på hodet. Det har bydd på utfordringer, som hvor mye vind er det i dag, lugg/ikke lugg og å finne den sterkeste hårsprayen på markedet.


En dag hun var hos meg var hun veldig fortvilet - HVA gjør vi med håret? Luggen er så tynn og kan jo ikke gre hentesveis fra nakken! Hun vurderte å ta frem parykken igjen, noe jeg synes var siste alternativ da denne plaget henne mye. Jeg foreslo at vi prøver å sette på hairextention med teipfester. Jeg hadde ikke jo ikke peiling på om det ville fungere, for utfordringen var jo at det er veldig lite hår å feste det i ! Jeg skreddersydde fester, og festet i de få hårstråene som klamrer seg fast til hodet. Ville dette holde? Jeg var utrolig spent, mildt sagt!!

Her ser du resultatet..


'Det vil kanskje synes litt på de øverste festene ' sa jeg. 'Det skal folk bare få lov å se, for alternativet er så mye verre', fikk jeg til svar.
Det viste seg at dette var nok tyngre for henne enn hun hadde uttrykt, det lå mye bak humor og spøker om høyt hårfeste. En ny hverdag ventet og tilbakemeldingene har vært fantastiske, denne dama stråler - hun fikk tilbake identiteten hun følte hun hadde mistet. Nå kan jeg se meg i speilet i prøverommet igjen og slippe å prøve alle klær hjemme!

Jeg skal innrømme jeg hoppet, klappet i hender og felte gledestårer..Jeg er så ufattelig glad for at jeg kan gjøre noe som betyr så mye for et menneske - Jeg elsker jobben min!!


Du også kan gjøre noe som kan bety så mye for et menneske! Du kan gjøre det på din måte, gi støtte med pengegave til Kreftforeningen, kjøpe Rosa Sløyfe produkter eller som min hjemkommune Sandefjord - Rosa lys i Hvalfangstmonumentet!

GOD ROSA OKTOBER <3


// Chris


1 Kommentar